detectingpeople.dk › Detektor › Mine nyeste kommentarer
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor:
Henrik Brinch Christiansen > Fotoalbum
 1 Gæster

Detektor › Mine nyeste kommentarer

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 Detektor › Mine nyeste kommentarer 
2 billeder på 1 side(r)


megalodon04. August 2011 kl. 21:22Hej Rune, jo det er en skafttap økse i bjergart (granit, gnejs, basalt) og er daterbar til dansk enkeltgravs kultur ca 2400 - 2800 fvt - midt i den danske Bondestenalder (neoliticum) en lidt sjældnere økse type Tillykke med den :blink:


megalodon09. Februar 2011 kl. 13:31Kan fornemme der er stemning for en Danefæ`s prøvning,må jeg lige ta til efterretning :taenke: tak for kommentarer og foreløbig id :thumbsup:


megalodon10. Januar 2011 kl. 23:31Det er sjovt at "høste" men endnu sjovere var det måske at få mere viden om pladsen? stenalder bopladserne bliver desværre nedprioteret til fordel for de store mængder af entreprenør arbejder og midelalderudgravninger der kræver både meget papir og opmålningsarbejde - desværre! og trenden / interessen hos vores hjemmelige arkæologer går mere i retning af fjernøsten og middelalderen der gir mere rejse aktivitet i studie perioden :bank: Meen mon ikke en lille opringning ku bringe interessen på banen igen!? :blink: - en rig plads du har fundet der, tillykke med alle de gode fund! :tommel:


megalodon09. Januar 2011 kl. 17:35Hej skovbo, jo det ligner en kerneøkse med "specialiceret"skær, dvs at skæret er ikke som normalt opskærpet med et afslag, men med flere paralelle retucheringer :blink:


megalodon06. November 2010 kl. 12:04Det har krævet et falkeøje at spotte den! - hvis du vil ha den arts bestemt (hvis det ikke allerede er sket selvfølgelig ;) ) så prøv at gå ind på : Fugl og natur www.fugleognatur.dk der er utrolig mange kloge hoveder parat til at svare på netop ting som din Haj tand :blink: Tillykke med den :thumbsup:


megalodon22. Oktober 2010 kl. 21:14Hej Cobø, - det sorte stykke på de 12 - 13 cm er en kærneøkse fra den yngre del af jæger stenalderen (Kongemose/maglemose kulturen) 5-8000 fKr modellen du har fundet har antagelig været skæftet som ret økse (skæret vinkel ret i forhold til skæftet) - det hvide krakkelerede stykke er brændt flindt , som mange steder kan findes hvor overpløjede stendysser har været i tidens morgen - man brugte brændte flinte skærver som bunddække i gravkamene, kan også være fra flintsmedens bål hvor de flyvske afslag fra flinte fremstillingen havnede i bålet - men kan desværre også bare være rester fra de glade halm afbrændings dage - men værd at bruge lidt tid hvor du finder brændt flindt- de fire andre stykker er skærver/afslag med antagelig plov retuche - dvs hakkerne er fremkommet efter kontakt med ploven i nyere tid. tillykke med ihvertfald den fine økse :thumbsup:


megalodon20. Oktober 2010 kl. 21:22var den nu fundet på ærø , er jeg sikker på der var et par stykker af de lokale der ku få stykket til at ligne en knækket skafttunge spids ;-) - men på grund af den mørke patina og de noget udtværede kanter er det svært at konstatere små retuche/bearbejdning ud fra dit billede - billeder i det hele taget - prøv at få en kender til at se på stykket i hånden! , ku godt være en knækket brommespids "skærver" kan overraske :blink:


megalodon12. September 2010 kl. 17:27En god gerning ka ikke gøres for tit - du må ud og finde resten af bo pladsen :blink:


megalodon08. September 2010 kl. 13:30Wow den var flot - tillykke med den :wow:


megalodon15. August 2010 kl. 22:01Du har helt ret, da kerneøkser både var tvær og ret økser helt til slutningen af ertebølle kulturen jvf de større kerneøkser med specialiceret æg, de menes at ha været skæftet netop som tvær økser til udhulning af både kar m.m :blink: , de ældste skiveøkser er daterbare et mulehår længere tilbage en kerneøkserne - og Rasmus hvis din skiveøkse er tilhugget på "bagsiden" er det ifølge de slagne regler for oldsager af flint en Kerneøkse :thumbsup:


megalodon08. August 2010 kl. 19:32Jamen hej Rasmus :zoom: : umiddelbart har du da nok ret,måske til finere træ arbejde , ser lidt for voldsom ud til skæftning som tværpil (bjørnepil), og med retucheringen på siderne er det teknisk set en skiveøkse . :blink:


megalodon08. August 2010 kl. 19:05fordi du er uviddene når det handler om stenalder, er jeg lidt ligeglad med din mening, den vejer så lidt i det store sammenhæng , heldigvis er vi nogen der ikke har behov for at du køber forklaring eller ej , beviser vejer tungere en smarte ord - så keep up the god work- og lad ikke den grimme jantelov fange dig - glæder mig til at høre nogle saglige ord og argumenter fra dig istedet for bare fornægtelse gang på gang :blink:


megalodon08. August 2010 kl. 18:32nej desværre er der for få arkæologer her i omegnen med speciale i stenalder, de fleste er dybt begravet i midelalderen , når de handler om grænsezone ting som bjergart , håndøkser og lign , er det et grundigt fodarbejde fra min side- har et par gange trukket på geologisk museum i kbh, og til tider udenlandsk profesionel assistance,boglig eller personlig , hvor folk med den rette viden står til rådighed , har desværre alt for mange gange løbet panden mod en mur, når det handler om gråzone objeckter herhjemme - det foruden 30 års praktisk erfaring og nysgerrighed,har givet en hvis føling med ikke bare det mesolitiske , også det palæolitiske ikke så anderkendte herhjemme - (og i europa iøvrigt) men er altid frisk på en god dialog med interesse fæller amatører som profesionelle. når jeg kommer med et evt postulat er det ikke på blank bund der er virkelig grundig undersøgelse og granskning til grund ord som slid facetter slagsøm, og retuche er ikke bare grebet ud i luften, der ligger mange timers studering , feltarbejde og praktisk erfaring til grund.


megalodon08. August 2010 kl. 14:06Hvis du zoomer kan du se æggen/spidsen, der er ingen knusemærker der ku indikere ildflint


megalodon08. August 2010 kl. 13:11du sku nok ta og læse din stenalder- nå du kan konkludere slig udtale udfra et enkelt billede når du som - må jeg formode er rimelig erfaren udi fund af forskellig beskaffenhed, kerneøksens tilhugningsteknik? - der er vel nok en 30-40 forskellige variationer over tilhugningsteknik - spændene fra den tidlige maglemosekultur - til slutningen af Ertebøllekulturen et spænd på 4 - 5000 år - symetrisk, asymetrisk,rhombeformet,atypisk, det er bare nogen af benævnelserne , når det handler om kerneøkser, hvis du på noget tidspunkt har stiftet bekendtskab med Axel degns johansens - Ældre Stenalder i sydlige Norden ,(nærmest en bibel for div museer og arkæolger med interesse for den ældre stenalder og det mest udførlige værk overhovedet over emnet) og har læst bare et par afsnit ville du vide at der ikke er nogen typisk tilhugningsteknik for kerneøkser men jeg oploader da gerne et billede til ----- iøvrigt mange folk - åbentbart også dig der har svært ved at genkende mesolitisk flint når i nærmest snubler over det i felten , på grund af det i forhold til Bondestenalderens fint slebne værktøjs lette genkendelighed - siger ordet asymetrisk rhombeformet kerneøkse dig noget? det er sådan en du ser på billedet og! de er faktisk ikke ualmindelige! men nyt billede på vej!


megalodon06. August 2010 kl. 00:18Hej Anders, er nok lidt tids spænd mellem "sværdet" og øksen, øksen ligger lunt i sidste del af bondestenalderen :blink: ku være spændene at se det lille vidunder fra siden

Udvid/Kollaps indhold Se her

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien