detectingpeople.dk › Detektor › Mine nyeste kommentarer
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Mine nyeste kommentarer

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 Detektor › Mine nyeste kommentarer 
3 billeder på 1 side(r)


JanH11. November 2015 kl. 22:21Takker - jeg er efterhånden medlem af adskillige klubbber - og dette er da ikke den værste;)


JanH30. Juli 2014 kl. 12:47Det er et pilegrimsmærke, hr. Dyrlæge, til påsyning på tøjet - nice :yes: Jeg skulle se til, om jeg kan finde den pågældende helgen ud fra atributterne, men som Flemming indirekte påpeger, er den jo lidt abstrakt i udtrykket, og pt. kan jeg ikke lige se, om det er et flag eller et skapular, personen har for sig..


JanH29. Juli 2014 kl. 12:08Ud fra karvsnit-mønstrene (som vist er stemplet og ikke individuelt indpunslet eller støbt, ser det ud til af foto), form, hjørner og huller, ville jeg sige af nyere dato, dvs. renæssance og fremefter, evt. endda yngre. Anvendelsesområderne kunne være som hængende pynt til beklædning (ikke devideret perlekæde, men heller ikke undtaget), eller evt. indenfor bøgernes verden, som en del af bogspænde el. lign. Smuk i al sin lidenhed :yes: - 'almuestil' - ordnet.dk/ods/ordbog?a...y=Karvsnit


JanH27. Juli 2014 kl. 20:19Jeg ville sørme også ønske, at der IKKE stod ID i - så heldig var jeg desværre bare ikke, men en hyggelig strandtur var det anyways... Mange tak til dem, der deler den videre, håber den Rigtige McCoy melder sig på banen :yes:


JanH13. Maj 2014 kl. 05:44Wooha! Det må være regnen der har sørget for de fine perle-fund. Velkommen i klubben! :pleased:


JanH12. Maj 2014 kl. 09:13Av min arm - lærerigt eksempel og spændende fund! :yes:


JanH12. Maj 2014 kl. 09:09Hep Mr. M! :tommel:


JanH12. Maj 2014 kl. 09:05MAM ! :pleased:


JanH12. Maj 2014 kl. 08:33Nydelig, trods brugssporene :blink: Efter at have taget bestik af den, lader ornamentikken til at være en efterligning af det man kalder karvskårne mønstre, dvs. egentlig geometriske mønstre benyttet til dekoration af trægenstande - hvilket var voldsomt populært bl.a. her i Skandinavien fra ældgamle tider, men som nåede sin fulde udfoldelse ca. 1700-1900. Det er hemslöjd og husflid af fineste art. Når det som her er metalstøbt, må det være ganske langt fremme i tid, eftersom man ikke spildte krudt på den slags 'folkepjat' til pænere genstande før efter industrialiseringen. Så jeg er enig med dit museums vurdering. Det kan også sagtens være fremstillet her i landet. Ud fra billedet ligner det i øvrigt også, at der er tale om en lommekniv? I så fald er pynten endnu mere forståelig.


JanH12. Maj 2014 kl. 08:23Velkommen til Perleklubben :tommel:


JanH12. Maj 2014 kl. 08:12Jadak for smigeren, Torben & Dennis - jeg udpegede sådan set bare en retning - citat Dennis: 'Enhver abe kunne have fundet den' - og i dette tilfælde gad jeg godt have haft aben, men tog høfligst skraldebæltet i stedet :smilewide: Jeg er også helt enig med Tobias et al. ang. indlægningen. Jeg mener helt bestemt IKKE at indlægningerne er lapis lazuli - pulveriseret himmelblåt mineral fra nærorienten - men at der ganske rigtigt er tale om emaljeinlægning, såkaldt cloisonné: en.wikipedia.org/wiki/...sonn%C3%A9 Jeg noterede mig også, da jeg havde den i hånden, at en af de sideordnede sten havde et lille afslag eller nip - jeg troede med min skolelærdom, at diamant kun kunne skæres i stykker af en anden diamant... men jeg har heller ikke interesseret mig særligt for gemmologi, så hvad ved jeg :taenke: Ang. 'arvespørgsmålet' tror jeg aldrig det bliver aktuelt - selvom jeg da har overvejet de absurde perspektiver - alene fordi 'kongen' jo per definition ejer den slags stykker, og hvis det nu var 'kongen' selv, der oprindelig gav den bort, hjemfalder den vel til giveren, når modtageren dør, medmindre andet er bestemt. Desuden lever vi (gudskelov!) ikke i United Bluff endnu, og en sag mod staten tager let en generation eller to - hvilket nok skal afskrække de første postulanter griner


JanH07. Maj 2014 kl. 22:10Mange tak d'hrr. :pleased: I dette tilfælde ville jeg nu gerne ha beholdt ham for mig selv, på kaminhylden, men når det nu ikke kunne være anderledes, må offentligheden da osse godt beskue den nøgne yngling :Blinks: Ja, det er et meget specielt fund - og lur mig om det ikke er en one-timer.


JanH06. Maj 2014 kl. 15:10Ikke bare sjovt - men virkelig GODT fund :yes: Gad vide, hvor mange blykugler, der går på sådan en svend, før man evt. finder matricen...


JanH06. Maj 2014 kl. 15:08Tak Michael :pleased: der var også exceptionelt gode fund og bevaringsbetingelser i området... Knæk og bræk med at finde en hammered derude :blink:


JanH05. Maj 2014 kl. 21:52dejligt sammenrullet lille bæst! :yes:


JanH05. Maj 2014 kl. 21:39Bly var fortidens plastic, indtil plastic blev opfundet. Jeg ved ikke, hvilket der er værst, men det er så en anden sag. Det er rigtig træls, at bly er så reagent et metal med sine omgivelser, for dens patinering, anløbning og nedbrydning kan være vidt forskellig, indenfor det samme område, alt efter jordbundsforholdene. En gammel klump kan se ny ud og den anden vej rundt, selvom de tidsmæssigt må være fra samme periode, i forhold til lokaliteten. Og så er der det tilbagevendende valg - GPS eller tilbage i hullet? Jo, uformeligt bly er træls og tungt.

Udvid/Kollaps indhold Se her
Racer super tilbud
DKs bedste

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien