Enig Kalken i knogler vil alt efter jordens beskaffenhed, nedbrydes på vel 20-30 år.
Forstening sker i ler/sediment og en forstenet knogle vil være væsentligt tungere end en fra møddingen.
Meeeeeeeeeen.... særlige bevaringsforhold kan gøre sig gældende, som ændrer på forudsætningerne. Fx udgravede man for ikke så mange år siden her ved Randers en ødekirkegård fra middelalderen og der var der fint bevarede knogler. På samme måde tror jeg de fleste kirkegårdsgravere jævnligt oplever, at der lige dukker lidt knogler op, når de graver til en ny begravelse, hvor man har sløjfet et gravsted, også selvom de så har ligget 20-30 år i jorden. Fra stenalderen er der imidlertid for det meste kun bevaret lidt tandemalje. Jeg fæster mig dog ved, at det er fundet tæt ved en stenalderboplads, der nu befinder sig ude i havet. Hvis knoglen er fundet i havet/skyllet op på stranden, kan der have været helt særlige bevaringsforhold på spil. Er den fundet på tørt land, så vil jeg heller ikke tro, at den er særlig gammel.
Jeg er enig i, at det aktuelle fund ligner moderne slagteaffald.
Jeg må så også give Jakob ret i hans advarsel.
På Ærø har vi f.eks. ekstreme bevaringsforhold for knogler.
En udgravet begravelsesplads fra middelalderen havde totaltbevarede skeletter.
Ang. knogler fra submarine gytje-lag kan jeg sige, at jeg selv har en flot lårbensknogle fra en kronhjort liggende, som dateres til Ertebølletid, fundet i gytje-lag ved stranden på Ærø.
Glemte for øvrigt lige at nævne, at Alken Enge, hvor Skanderborg Museum har gang i et større udgravningsprojekt, dukker der jævnligt menneskeknogler op, når landmændene pløjer. De stammer fra tiden omkring Kr.f.
Den stak lige 1 cm op af sandet ved lavvande. den ville ha været under vand ved højvande jeg har fundet 2 andre inden for 100 meter. Skal lige ha taget nogle billeder af dem . men tusinde tak for alt informationen, det er sikkert moderne som i siger(: