Den er ældre end en BM'er, men det er du vel næppe ked af? Nærmere kan jeg ikke lige komme det nu, men jeg kigger lidt rundt, hvis andre ikke kommer mig i forkøbet
Tror du har ret Jacob - det er også den jeg er kommet frem til. Superflot mønt - stort til lykke Er forresten lige kommet i tanke om, at jeg for et par år siden fandt en lignende Svend Estridsen fra Lund (Hauberg 9) - det var en dejlig fornemmelse.
Stort tillykke med den fine mønt, ikke hverdag man finder en af dem
[26. Februar 2012 kl. 18:28]
Ah men super....!!!! Denaren (som forøvrigt er fra samme mark) jeg fandt for 2 mdr siden var fedt, men synes nu alligevel den her er federe, fordi den er dansk:) Og ikke lige så udbredte som denaren:) Nu er jeg jo uerfaren ud i det her fag og absolut ikke mønt tosse, men har lige nogle spørgsmål. Hauberg 31, hvad betyder det mere nøgagtigt? Og nogle der kan tyde runerne? Og er det korsfæstelsen der er på forsiden?
P. Hauberg, der i mange år var leder af Mønt- og Medaillesamlingen på Nationalmuseet, udgav i 1900 et værk om "Myntforhold og Udmyntninger i Danmark indtil 1146". Det bruges hyppigt at henvise hertil, fordi man så entydigt ved, hvilken mønt man taler om. I øvrigt sammen med flere andre værker af Hauberg, der tilsammen dækker helt frem til 1481.
På forsiden ses Kristus som majestæt, dvs. han sidder på en trone. Glorien markerer, at det ikke er møntudstederen. Han holder vistnok også et scepter i hånden for at understrege det majestætiske.
Jeg kan ikke tyde runerne, men de skulle indeholde møntmesterens navn og Lund.
@Agersø, det her er vist et af de tilfælde, hvor man skal holde tungen lige i munden, for ikke at få sagt noget vrøvl.
Der kendes mindst 104 eksemplarer af den her mønt: www.danskmoent.dk/arti...nemont.htm . Artiklen er fra 1950, så der er nok kommet nogle stykker til siden.
Onlineartiklen mangler en række møntindskrifter, som åbenbart bl.a. katalogiserer de forskellige indskriftsvarianter. I Nationalmuseets bog "Tusindstallets Danske Mønter" gengives der to forskellige varianter af Hauberg 31, der er beskrevet som henholdsvis Moltke 133 og Moltke 148. Thomas Højland beskriver eksemplaret på deres auktion som Moltke 168.
Hvilken inskriptionsvariant, vi har at gøre med her, er jo svært at vide. Og jeg vil også stille mig lidt tvivlende til, om der virkelig kun er et andet kendt eksemplar af Moltke 168. Moltke har nok selv i 1950 kun kunnet finde et eksemplar, men der kan jo immervæk være fundet nogle stykker siden.
fantastisk mønt du der har fundet. og fine forklaringer people
[27. Februar 2012 kl. 05:49]
Så agersoe, så er det rettet:) Den er lige fundet i skel til en nabo mark, så skal vidst lige se om jeg kan få tilladelse til nabo marken og se om der ligger flere:)
Sådan en mønt kan godt gi jackpot, hvis den er sjælden nok. En detektormand her fra Sjælland scorede et beløb over 50.000,- kr. for en Svend Estridsen (mener jeg det var), men den var vist også den eneste af slagsen. Men auktionspris og danefæpris hænger ikke sammen. En sjælden BM'er til en auktionspris på ca. 6.000 - kr. som jeg indleverede, gav stadigvæk kun 200,- kr.
Super dejligt runemönt Den Estridsen der gav 50K var en topenning eller presentationsmönt, og af det kendes kun to andre, og alle tre er forskellige. Den kom også med idanefaeboken og kan dessutom läsas om online som pdf: www.danskmoent.dk/arti...llinge.pdf
På aversen ses Kristus sittandes på en tron med ena handen upplyft till välsignelse. På reversen er der en type av kors. Men det har alleredan Jakob skrevet foroven... Dejlig mönt er det i hvert fald