:: Forum › Detektorforeningen Tellus' beføjelser.
-> Sludrehjørnet

#1: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 6:25 am
    ----
Måske er det bare mig, men jeg bliver lige nødt til at ytre min holdning, velvidende, at jeg kan komme i modvind. Måske er jeg også bare for nærtagende, men så kan man jo hagle mig, på den konto.

I dag modtog jeg et brev fra Detektorforeningen Tellus, hvori der lå det berømte medlemskort.
Foreningen har i længere tid efterlyst et vellignende billede, så man, såfremt man havde lyst, kunne få et medlemskort med billede og medlemsnummer. Formålet med kortet er, at man bl.a. kan legitimere sig overfor lodsejere.
Jeg har med vilje ikke indsendt et billede, for jeg mener at kortet er særdeles formålsløst.
Hvis medlemskabet havde givet gratis adgang til arrangementer eller rabatter på produkter ved udstillinger, markeder, foredrag, ekskursioner, osv., så kunne jeg se et formål, da kortet kunne virke som en form for identifikation.
Jeg introducerer aldrig mig selv som Jannick Nielsen, medlem af detektorforeningen Tellus, når jeg går til mine lodsejere. Det er på et mere personligt plan, og altid som "Jannick Nielsen, detektor- og amatørarkæolog, som i tæt samarbejde med Sydvestsjællands Museum…..".

Umiddelbart tænkte jeg, at det dog var et lidt besværligt træk, men OK, når det nu endelig skulle være.
Kortet er ikke umiddelbart et, som man render rundt med i lommen. Det har en anordning, med en klip, så man kan klippe det på tøjet. Igen kan jeg ikke helt se formålet med det, med mindre, at man har det på ved en messe eller et større arrangement.

Da jeg læste teksten på kortet blev jeg overordnet overrasket og en anelse grum i sulet.

Citat: "Bæreren af dette kort er autoriseret amatørarkæolog"

Autoriseret betyder, at man har fået en gyldig tilladelse, og at man er blevet godkendt.
Detektorarkæologien er en hobby. Det kræver ikke en autorisering at udføre sin hobby. Det er noget, man gør af glæde og af interesse. Hvis nogen instans skal give mig en autorisering til at gå med detektor, så må det være et museum, såfremt jeg går på en udgravning. Ellers må det være lodsejeren.
Tellus er på ingen måde i stand til at udstede en autorisering på en hobby, ej heller på amatørarkæologi.

Endvidere står der

Citat: "Vi har en række fælles etiske regler, overholder naturligvis dansk lov i forbindelse med vores hobby og samarbejder med stastanerkendte museer".

og

citat: "Er du i tvivl om en person har den nødvendige godkendelse, er du velkommen til at kontakte Tellus, ligesom vi også gerne svarer på spørgsmål...".

Jeg ved, at der at der er brodne kar iblandt os, men man formoder, at alle går med den rette tilladelse, og hvis de ikke gør, plejer de som regel at stikke af, når man nærmer sig. Alle, som går med en metaldetektor formodes at overholde alle regler om dansk lov og ret.
Er man i tvivl, om en person "har lov" til at udføre sin hobby, kan man kontakte Tellus, for foreningen har åbenbart autorisation til at godkende, hvem som må udføre sin hobby, og hvem som ikke må.
Den nødvendige godkendelse udstedes af lodsejer, og af lodsejer alene.

Jeg er autoriseret amatørarkæolog, fordi jeg elsker historie, og fordi jeg elsker arkæologi. Jeg samarbejder med Sydvestsjællands Museum, udenom Tellus, men med Moesgaard gennem Tellus.
Det er tænkeligt, at jeg kommer i modvind her, men jeg mener, at Tellus giver sig selv lige lovlig mange uretmæssige beføjelser, taget i betragtning af, at foreningen er en ganske almindelig forening, og at den ikke kan gøre sig til herre over, hvem der udfører sin hobby lovlydigt.

Jeg har, som sagt, ikke ment, at medlemskortet var en nødvendighed for mig. Nu har jeg fået det, og tak for det. Men jeg mener stadig ikke, at det er nødvendigt for mig. Det var også derfor, at jeg ikke indsendte et billede.
Foreningen har valgt et billede for mig, og har taget det fra Sjællandske Mediers TV-indslag, på Sjællandske Nyheders hjemmeside (www.sn.dk), fra offentliggørelsen af et af mine fund.
Jeg håber, at foreningen har indhentet tilladelse til at bruge billedet af Sjællandske Nyheder og Walter Turnowsky, da alt jo gerne skal køre retmæssigt efter bogen og dansk lovgivning.


Jannick.

#2: Re: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 7:19 am
    ----
Hej Jannick.

Jeg er helt enig med dig og af samme grund er jeg ikke medlem af omtalte forening. Tellus er en selvbestaltet forening og deres autorisationer og garantier er ikke det papir værd, som det er skrevet på. Jeg har det indtryk, at Tellus mest er til for bestyrelsens skyld, således at de har magt og kan prale med, at de er den største detektorforening i Danmark/Norden. Jeg har sådan set ikke noget imod foreningen og da slet ikke mod dens menige medlemmer, men lige som Jannick, så kan jeg ikke snuppe den måde de fører sig frem på. Jeg har da heller ikke noget imod bestyrelsen som enkeltpersoner - det er først når de tar Tellus-hatten på og fører sig frem, jeg står af. Og fordi man er mange, er det jo ikke sikkert man er de bedste - måske man bare er de fleste.

Tommy

#3: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jack [xjacan] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 4:40 pm
    ----
Er også enig med Jannick. Kan godt være bange for at alle Tellus regler kan være til mere skade end til gavn for vores hobby. Hvis det går hen og bliver en fælles forståelse hos Lods ejere at man skal have autorisation for at må dyrke detektorarkæologi. Som både Tommy og Jannick nævner er Tellus ikke i stand til at udstede nogen form for autorisation eller godkendelse, da de ikke er en statanerkend institution.
og det er ikke et krav fra kulturarvstyrelsen eller natmus eller de statanerkendte lokalmuseer at man skal have en autorisation.

#4: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Tobias [xTobias] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 4:59 pm
    ----
Ett problem här är ju faktiskt att Tellus far med osanning. Eftersom amatörarkeolog inte är en reglerad titel så kan man heller inte bli en autoriserad sådan... Än värre att det skulle räcka med att betala medlemskontingent for att få denne "autorisation". Jag kan köpa en polisbricka i plast på närmaste leksaksbutik, men inte blir jag autorisert amatörpolis for det.

Gör om, gör rätt.

#5: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Lars Hebsgaard [Lars]Holstebro IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 6:05 pm
    ----
Lad mig starte med at fortælle at jeg er netop et af de omtalte menige medlemmer af Tellus og har været det i mindre end et år.
Jannick, jeg synes du tager de omtalte problemer op i det helt forkerte forum. Du er kravlet i den modsatte skyttegrav og bruger kasteskyts mod din egen forening. En forening bliver som regel formet af de medlemmer den har og er til for de samme. Som jeg ser det burde du være mand nok til at poste den i Tellus eget forum i stedet for at køre en smædekampagne mod Tellus i andre forummer.
Men når nu bomben er sprunget vil jeg da også give dig ret i det med autorisationen, der ophøjer man sig selv til en offentlig instans med magt over det gode og onde. Og det med love og regler er vel mest ment som et slags beroligende middel overfor evt. nervøse lodsejere. Intet ondt i dét...
Stiller mig godt nok også lidt uforstående overfor det med billedet som man selv har fundet et sted...
Disse ting vil jeg til hver en tid gentage i Tellus eget forum hvor det hører hjemme, hvis emnet bliver taget op dér...

#6: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 6:26 pm
    ----
Samme indlæg er nu lagt på Tellus' forum.
Jeg mener ikke, at jeg har startet en "skyttegravskrig". Jeg stiller spørgsmål ved, om Tellus kan afgøre, om jeg har ret til at udføre min hobby, fordi jeg er medlem af foreningen, og at alle de, som ikke er medlem af foreningen, ikke er "autoriseret" til at gå med detektor.

#7: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Mogens Hansen [Mogens Hansen]Tønder IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 7:30 pm
    ----
jeg har også fået det kort og jeg har da ikke på nogen måde tænkt mig at "bruge" det. jeg vil som altid møde personlig op og forstille mig selv og min hobby, og hvorfor jeg lige gerne vil have lov til at gå på den mark osv. få en kop kaffe med lodsejeren og høre om han måske kender et andet sted man kan gå.

det som det kort ligger op til er måske lidt ala det samme som de har i tyskland, der skal man på aften skole i 4 uger for at lære alt om "faget" med en afsluttende prøve, de har det samme med deres lystfisker.

når denne tråd nu er blevet startet så synes jeg at man på højer sted måske skulle overveje om man kunne indføre det sammen som i tyskland, så der ville kunne blive sorteret i de brødnekar.

det er bare min mening.

#8: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jack [xjacan] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 7:48 pm
    ----
Der vil altid være brodnekar uanset om man har kørekort, jagt tegn eller et "Detektorkørekort". Hvorfor ødelægge noget der idag fungere godt og som alle kan udøve.

#9: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Lør Okt 22, 2011 8:00 pm
    ----
@Lars

Jeg mener for det første ikke, at Jannick på nogen måde fører smædekampagne mod Tellus.
Det er da meget relevant at skrive om det her (det er vel ikke hemmeligt for andre?), da det i høj grad kan berøre også alle dem, som ikke er medlem af en forening i almindelighed og Tellus i særdeleshed.
Det kan ikke være rigtigt, at vi skal have indført "tyske tilstande" ad bagdøren.
Det kan dette "initiativ" desværre risikere at føre til.
I Danmark bygger detektoramatørarkæologi på tillid og danefæ-loven.

@Mogens

Jeg følger også lidt med i det, der foregår i Tyskland, og det er bestemt IKKE at stræbe efter, mener jeg.
Jeg har hørt adskillige historier om dygtige detektorfolk, som ikke får "Genemigung" fordi de ikke lige kender de rigtige folk på "Borgen" eller i museumskredse.

At der er brådne kar, ved vi vel alle, men lad os beholde vores system og fri os fra flere tests og kontrol i vores samfund, også på dette punkt.

Jeg hefter mig ved Tobias indlæg, som vel meget præcist siger det der skal siges.
En forening kan altså ikke, uanset hvor god og moralsk den er, indføre en autorisation på et område, som ikke er eller bør fedtes ind i bureaukrati.


#10: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Søn Okt 23, 2011 3:17 am
    ----
[quote1319306938=Paracelsus]
Samme indlæg er nu lagt på Tellus' forum.
Jeg mener ikke, at jeg har startet en "skyttegravskrig". Jeg stiller spørgsmål ved, om Tellus kan afgøre, om jeg har ret til at udføre min hobby, fordi jeg er medlem af foreningen, og at alle de, som ikke er medlem af foreningen, ikke er "autoriseret" til at gå med detektor.
[/quote131
Selvfølgelig er alle Dansker med en detektor like " autoriserte " til å bruke den som enhver som er medlem av en evt forening.

At en forening velger å " skape " nye regler må være av ønske om å fremme seg selv som mer seriøse enn andre, noe som er tapt før man skyter.

Seriøsitet er i mennesket ikke i et bevis de bærer som emblem eller autorisasjonsbevis.

Dersom en autorisasjon noen gang skulle bli nødvendig å bære så vil den eneste gyldige være utstedt av den Danske stat eller museerne.

#11: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kim F Rasmussen [xKim F. Rasmussen] IndlægSkrevet: Søn Okt 23, 2011 3:29 am
    ----
Det er sikkert lavet i den bedste hensigt, men jeg er bange for at det ikke fremmer Tellus' troværdighed. De kan godt blive noget til grin, hvis nogen spørger til hvordan de autorisere deres medlemmer og de så må svare at det bliver man ved at betale kontingent til Tellus.
Godt jeg bare er glad amatør og ikke autoriseret amatør :)

#12: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Søn Okt 23, 2011 5:55 am
    ----
Jeg har intet imod, at foreningsmedlemmerne får et medlemskort. Jeg kan også tydeligt se idéen i, at man kan identificere sig ved arrangementer. Og det har kortet også været brugt til.
Men jeg kan ikke se det indlysende i, at man kan vise det for en lodsejer. Jeg giver mine lodsejere et kopi af min samarbejdsaftale med museet, samt kort over de områder, hvor jeg går/har til hensigt at gå. Jeg afleverer det personligt.
Jeg er sikker på, at en samarbejdsaftale med et museum vægter højere hos lodsejer, end mit medlemskort til en hobby-relateret forening, jeg er medlem af.
Hvis jeg kunne aflevere kortet til udstillinger, til foredrag, i museumsbutikker, ved rundture, osv. og få 10-20 % rabat, eller hvis jeg fik rabatter på diverse detektorprodukter eller detektorlitteratur, kan jeg se fidusen med et kort.
Det ville være fantastisk, hvis kortet fik den funktion.

Det som får mig til at studse er, at teksten på kortet umiddelbart hæver mig legitimt over ikke-medlemmer, som værende uautoriserede i hobbyen, hvilket jeg mener, er meget forkert. Det kan godt være, at den ment selvironisk, men alle som jeg har præsenteret teksten for, har opfattet den på samme måde som mig.
For det første skaber det et ret forkert billede af Tellus og foreningens medlemmer.
Der står også, at man kan kontakte Tellus, hvis man vil høre, om en person har den rette godkendelse til at gå på en matrikel. Det kan foreningen ikke afgøre. Kommer lodsejer og undrer sig over, hvorfor jeg går på hans mark, så kan afgørelsen jo ikke ligge hos Tellus.
Hvis andre kommer løbende og undrer sig over, hvorfor jeg går lige dér, skal de jo kontakte lodsejer og ikke Tellus.

Kortet er, så vidt jeg forstår på Kennys svar på Tellus´ forum (citat: "Autorisationen er i forhold til klubben, det samme står eksempelvis på Harja´s ID-kort. Så I har helt ret, det er ikke i forhold til andet") udelukkende et ID-kort, som skal bruges ved store arrangementer, hvor man skal kunne dokumentere, at man har lov til at gå i Tellus-regi.
Jeg mener stadig, at teksten på kortet er direkte misvisende, i det man ikke kan være autoriseret amatør, og hvis autorisationen skal være der, så er Tellus ikke i stand til at give den.
Kald det flueknepperi, men det misforstås.

Og lad mig lige understrege, at mit indlæg på ingen måde er et angreb på enkeltpersoner i Tellus, dens bestyrelse, eller selve foreningen. Jeg kritiserer oplysningerne på foreningens medlemskort, og mener at det bør ændres.

Jannick.

#13: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Lars Hebsgaard [Lars]Holstebro IndlægSkrevet: Søn Okt 23, 2011 7:13 pm
    ----
Vil da godt understrege at jeg er helt enig i disse holdninger, min pointe var blot at jeg mener man skal gå til hovedet i stedet for r....
Der er helt sikkert medlemmer af dette forum der ikke er medlem af Tellus...endnu. Og denne tråd skaber sikkert ikke flere. Bl.a. derfor mener jeg blot at den burde vendes i Tellus eget forum (som den jo så også bliver nu) og ikke her. Over and out.

#14: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Søn Okt 23, 2011 10:29 pm
    ----
.

#15: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: hvk [hvk]Odder IndlægSkrevet: Søn Okt 23, 2011 11:33 pm
    ----
Tjja.... jeg er da glad for at jeg stadig kan gå med detektor uden at være autoriseret... Egentlig en sjov hobby. På overfladen er alle lige, det er en meget åben og "venlig" hobby, men lige under overfladen er der brødnid, fund snobberi - og nu dette selvbestaltede storhedsvanvid... De første to ting har jeg ofte oplevet - især med min interesse. Nogle fund er ikke "fine" nok og skrot, og hvis ikke man graver mindst en høvdinge begravelse frem om ugen er man ikke professionel... Husk nu det er en HOBBY. Og for nogle kan en håndfuld mønter fra 30´erne være spændende nok. For de fleste mennesker er det at man kan "se" gennem jorden såmænd spændende nok....

Jeg tror at storhedsvanviddet og snobberiet har nået toppen - og jeg henstiller til at man husker, at vi alle har samme interesse, samme "rush" når vi får et "bib" uanset hvor vi går eller hvor dyrt udstyr vi går med.... Og uanset om vi er "autoriserede".... !!!

#16: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 2:04 am
    ----
@hvk - jeg har nu altid beundret dig vor din viden om det, du interesserer dig for. Du skal jo bare høre lyden af et skud, for at du kan afgøre kaliber, geværtype og navnet på manden, der skød. (O;
Nej, spøg til side - jeg vil også helst gå for mig selv, sammen med dem jeg ønsker og jeg vil ikke spørge nogen forening om lov til nogen ting - spec. ikke om, hvor jeg må gå. Jeg overholder danefæloven, museumsloven og har mine tilladelser i orden. Jeg er da medlem af flere foreninger, men ingen af dem prøver da på at bestemme over mig. Derimod blir jeg inviteret med på ture via foreningerne, må gå på "foreningernes" marker og mere i den dur. Men aldrig noget, der tilnærmelsesvis tangerer det Tellus præsterer.

#17: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: buhrkall [xbuhrkall] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 3:18 am
    ----
[quote1319393502=tommy]
Hej Jannick.

Jeg er helt enig med dig og af samme grund er jeg ikke medlem af omtalte forening. Tellus er en selvbestaltet forening og deres autorisationer og garantier er ikke det papir værd, som det er skrevet på. Jeg har det indtryk, at Tellus mest er til for bestyrelsens skyld, således at de har magt og kan prale med, at de er den største detektorforening i Danmark/Norden. Jeg har sådan set ikke noget imod foreningen og da slet ikke mod dens menige medlemmer, men lige som Jannick, så kan jeg ikke snuppe den måde de fører sig frem på. Jeg har da heller ikke noget imod bestyrelsen som enkeltpersoner - det er først når de tar Tellus-hatten på og fører sig frem, jeg står af. Og fordi man er mange, er det jo ikke sikkert man er de bedste - måske man bare er de fleste.

Tommy
[/quote131

enig med tommy . er selv ex-medlem af tellus.efter et år. utroligt at formanden ikke har skrevet herinden ???der plejer jo at skulle lægges låg på . men der bliver jo nok sendt en masse pm nu

#18: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 3:44 am
    ----
.

#19: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Rasmus [Rasmus]Bjerringbro IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 3:55 am
    ----
Der er ingen tvivl om at der er trådt godt og grundigt i spinaten. Tror ikke der er nogen, der er uenige i det - Tellus medlem eller ej. Og selvfølgelig skal det kort krølles og smides i skraldespanden. Tellus er for mig præcis det samme som Mors-Thy og andre foreninger - et sted hvor jeg kan dele min hobby med andre - ikke en skid andet.

#20: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Hugo F [Arochi] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:18 am
    ----
Det er ved enkeltpersoners imponerende innsats i Danmark man i dag ser på samarbeidet mellom arkeologer og amatørene som så fruktbart! Personlige tillitsforhold til sine kontakter innen kulturminneforvaltningen har dannet fundament for det hele! Mindre klubber som sogner til sitt regionale museum fungerer fint. Det skulle jeg likt sett mer av i Norge også..! :)

#21: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jack [xjacan] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:21 am
    ----
Kunne ikke siges meget bedre Hugo.

#22: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Peter [xpeter] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:24 am
    ----
Det er da herligt med lidt trafik på NDF siden. Jeg er også enig i at det er nok højdepunktet. Jeg har i mine efterhånden 20 år med detektor set mange ting udvikle sig. En klub eller et fællesskab der starter i det små og vokser. I starten roser man alle fund og hjælper. fingerbøl, 10 ører o.lign bliver venligt kommenteret. Så starter den første religionskrig om udstyr, skal man bruge det ene mærke eller det andet. Når det så er slut, så kommer der et kapløb om fund. Til sidst er der nogle der drømmer et utopia, at samle alle disse orginokker der render rundt under en fælles forening. Hertil kræves der en leder. En stor leder, en der kan sove trygt om natten, selv om der ofres et par stykker under vejs. Moral og god dømmekraft må ikke stå i vejen for det store mål. Nemlig en stor nordisk forening. I ævret for at opnå dette, er man nødt til at ofre. De små der før troede at de kunne dyrke en hobby, snakke med lokale lodsejere og ikke engang skulle fremvise sit kørekort for at gå med detektor- må sande at den tid er slut.
Kom nu Tellus, hvis i virkeligt ville gøre noget godt for hobbyen, så kravl ned fra de høje heste.
Tænk jer godt og grundigt om. I træder en masse mennesker over fødderne med jeres fremfærd.
Det er nok bare en fodfejl der er begået, den sidste fodfejl mærkede jeg personligt. Men hvis det er fejl på fejl på fejl.
Jeg vil dog tillade mig at begå den fejl, at jeg ALDRIG bliver en del Tellus kamp for verdensherredømmet.

#23: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Rasmus [Rasmus]Bjerringbro IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:26 am
    ----
Jeg har lige været på tur med 6 medlemmer fra klubben og vi har haft den mest fantatiske weekend med hygge, godt vejr, fællesskab og superfund. Det er essensen af at være med i en forening. Nogle er meget erfarne og kan dele ud af deres viden til os andre, mindre erfarne. Vi hjælper og bliver hjulpet som nybegyndere.

Bliver rigtig skuffet over den her debat, for den skulle aldrig há fundet sted. Oprindeligt var det tanken at der skulle afholdes kurser for nye medlemmer omkring fundhåndtering, søgeteknik, indstillinger af detektor og generelle retningslinier for god etik i forhold til lodsejere og museer. Der er mange, som har brug for den hjælp - det havde jeg i høj grad også selv.

Autorisation er selvfølgelig noget vås og misvisende. Jeg er dog sikker på at forfatteren ikke har gjort det af ond mening, og jeg er INGENS tinsoldat!!!

#24: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:34 am
    ----
Mon ikke den ret entydige debat i denne tråd viser:

- at Tellus simpelthen er nødt til omgående at droppe ordet "autorisation" i forbindelse med deres medlemskort.

#25: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Allan [Kingfisher] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:41 am
    ----
Meldte mig ud af Tellus igen sidste år, netop pga de nævnte ting. Kan ikke se formålet med en landsdækkende forening, der prøver at mænge sig ind foran de lokale foreninger og som med store armbevægelser fører sig frem som "det eneste rigtige".
Vil lige pointere at dette er min helt personlige opfattelse af foreningen.

#26: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 4:48 am
    ----
.

#27: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Rasmus [Rasmus]Bjerringbro IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:05 am
    ----
Claus@ Jeg tager det heller ikke personligt - kan fint tåle kritik Vinker Synes bare der bliver skudt med lidt for skarpe bredhagl og lidt over mål. Jeg er selv kommet med i bestyrelsen, og jeg har ingen drømme om verdensherredømme eller at træde en masse mennesker over tæerne. Vi bare há nogle gode detektoroplevelser med ligesindede. Politik siger mig ikke en skid Vinker

#28: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jack [xjacan] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:06 am
    ----
Foreninger er en god ide, vi har en stor tradition for foreningsliv i Danmark, men husk at respektere at der også er andre der går i områderne som ikke er medlem af tellus og husk at det såkaldte Etiske regler siger at man ikke går hvor andre går.

#29: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Rasmus [Rasmus]Bjerringbro IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:16 am
    ----
Jacob@ Forstår ikke dit sidste indlæg? Jeg kender personligt ingen, som ville gå, hvor andre allerede går. Til gengæld hjælper vi hinanden her i området og inviterer hinanden på skift. Lidt usagligt indlæg, hvis jeg skal sige min ærlig mening Vinker

#30: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:18 am
    ----
.

#31: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Rasmus [Rasmus]Bjerringbro IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:28 am
    ----
Godt eksempel Vinker Nu var der jo flere uheldige omstændigheder så vidt jeg er orienteret. Vi er nogle stykker, som skal på en tur med Viborg Museum, og dér har arkæologen lavet aftalerne med lodsejerne. Jeg går ud fra at han har spurgt lodsejerne, om der går detektorfolk på marken allerede. Læringen fra Jelling må jo være, at det kan man ikke gå ud fra.

#32: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Morten Eek [xMorten Eek] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:28 am
    ----
Største tøyset jeg har hørt. Autorisering av hobbyaktivitet - hva blir det neste? Autorisert papirdrageflyver? Jeg kan akseptere at man internt smykker seg med meningsløse titler, men dette setter jo andre seriøse amatørarkeologer indirekte i posisjonen uautorisert! Det er ikke holdbart.

#33: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Allan [Kingfisher] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:38 am
    ----
Hvorfor opretter Tellus så lokal-afdelinger i eksempelvis sønderjylland, når der i forvejen findes en etableret forening der samarbejder med det lokale museum, og har gjort det i mange år?
Måske jeg misforstår situationen, men mener det kun kan være et forsøg på at "mænge" sig ind. Specielt når man hører at Tellus har tilbudt sin "expertice" overfor museet.
Jeg tror de fleste musseer har rigeligt med detektorfolk til rådighed. Og at disse folk er fuldt ud kvalificeret til opgaven.
Tellus gør sikkert et fint stykke arbejde i nogle områder, men mener de skal holde sig fra andres områder og måske lige dæmpe armbevægelserne en smule Smil

#34: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: jørn [jørn] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:44 am
    ----
Er enig med Agersøe i at det nok er "autorisation" der er problematisk. Er selv autoriseret til at udføre mit job, autorisationen er udstedt af en offentlig myndighed på baggrund af eksaminer og tests. Betyder også at andre personer uden autorisation, ikke kan eller må udføre mit job.

#35: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:15 am
    ----
Grunden til at jeg startede denne tråd, vedrørende formulering på et tilsendt medlemskort var, at jeg følte, at der blev skelnet mellem autoriserede detektorarkæologer (i mangel på bedre definering), og ikke-autoriserede detektorarkæologer.
Jeg ville bringe diskussionen op, hvorvidt man kan være autoriseret eller ej, og om et medlemskab af en eller anden forening (ikke Tellus i særdeleshed, men generelt) giver større autorisation.
Jeg ved ikke om det stod klart i mit tidligere indlæg i såvel Tellus' forum eller NDF, at bestyrelsen har forklaret, at teksten på kortet er taget ud af en større sammenhæng (arrangementer af forskellige foreninger), og derfor ikke er en generel formulering. Det nævnte jeg med en citering er Kenny Thygesen, og det var ment som en udredning på sagen, og bestemt ikke for at klantre.
Jeg citerede Kenny uden at have spurgt, om det var OK. Det skulle jeg naturligvis ikke have gjort. Det beklager jeg, og det vil jeg gerne give min uforbeholdne undskyldning for. Undskyld, Kenny!
Bestyrelsen i Tellus har lagt ud til medlemmerne, at de er velkomne til at komme med forslag til, hvordan man kan ændre teksten på kortet. Det vil jeg naturligvis gøre, da det nu er mig, som har rejst problematikken, og accepterer naturligvis, hvis bestyrelsen ikke finder formuleringen passende.
Min formulering vil ikke blive offentliggjort på NDF, da det er et Tellus-anliggende.
Problematikken har rejst en debat, som jeg mener, at vi bør tage.
Der går rigtig mange folk rundt derude, som ikke er medlem af en forening og som heller ikke deltager i diverse internetfora, og netop derfor er det måske vigtigt, at man får en fælles formulering for, hvad vi kan og hvad vi må.
Den behøves ikke at være ordret. Jeg mener stadig, at den bedste dokumentation, man kan give lodsejer, nysgerrige, politiet, eller hvem det nu må være, er samarbejdsaftalen, som ens lokale museum udsteder.
Det beviser jo netop, at vi registrerer, opbevarer og afleverer vore fund, på en fornuftig, ansvarlig og, ikke mindst, legal måde.
Man kan synes, hvad man vil, om en forening. Det er heldigvis frivilligt, om man vil være medlem. Hvis ikke man kan lide lugten...
Men vi har en hobby her, som gør os til, efter min personlige mening, en samling vigtige bevarere af historisk kultur og en fælles kulturarv, og det er vigtigt at vi har fælles fodslag. Vi har en lovgivning og en mulighed, som man ikke har i ret mange andre lande. Om ikke samarbejde, så i hvert fald en fælles formulering, hvor ingen er hævet over andre; medlem af en forening eller ej; enegænger eller afhængig af fællesture.

Jeg har ikke ville hænge Tellus ud. Jeg er selv medlem... også i morgen.
Men jeg ville åbne for en debat, som jeg synes er vigtig, da jeg mener, at sammenhold styrker.
Skal vi lukke den her?

#36: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: hvk [hvk]Odder IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:30 am
    ----
Du skriver "samarbejdsaftalen som ens lokale museum udsteder".... Det er mit indtryk at vi er mange der ingen aftaler har, ikke er medlem af nogen klubber etc. men blot går og passer os selv... jeg er ihvertfald en af dem. Og jeg kan sagtens finde på at søge efter gamle mønter - så det ikke kun er WW2 skrot Smil Jeg tror man skal lade den enkelte dyrke sin hobby på det niveau man vil - og lad være med at presse folk ind i en struktur eller en sammenhæng. Fint for dem der gerne vil det - og dem der ikke vil det synes jeg man skal lade i fred...

#37: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:35 am
    ----
Enig hvk, men en samarbejdsaftale med et museum er et bevis på, at skulle noget dukke op, som kategoriseres som danefæ/danekræ, så ligger der en aftale.
Jeg lægger min ud som pdf-fil, så man kan se den.

#38: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:46 am
    ----
Man behøver vel ikke nogen samarbejdsaftale med et museum, for at gå med detektor. Lige som man heller ikke behøver det for at samarbejde med sit lokale museum - det er jo bare noget man gør, i. f. m. man afleverer fund og er med på udgravninger etc. Hvad skulle der ex. stå i sådan en aftale - det samme som i det Tellus skriver: At man var autoriseret amatørarkæolog? Nej, lad os nu ikke ødelægge de gode forhold der er her i landet for os amatørarkæologer. Så længe man overholder danefælovgivningen, museumsloven og har sine tilladelser i orden, så må det være det. At man behandler sine fund forsvarligt, indmåler med GPS, afleverer til det lokale museum anser jeg som selvfølgeligheder, lige som man dækker sine huller på marken og tar sit skrald med sig. Og i øvrigt overholder de uskrevne etiske regler vedrørende detekting.

#39: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:48 am
    ----
Enig Tommy... og Tillykke! Smil
Jeg har lagt min aftale ud til offentlig skue.

#40: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:53 am
    ----
@Jannick - en aftale om hvad? Nu er du jo inde på noget af det samme som Tellus - du vil autoriseres af dit lokale museum. Den aftale er jo ikke mere værd end din moral tillader. Et samarbejde med et museum bygger på tillid og den blir hverken bedre eller ringere af et stykke papir.

#41: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:58 am
    ----
Det har du ret i, Tommy.
Men den har været min garanti overfor en del lodsejere.
Jeg bruger den bestemt ikke for at dokumentere, at jeg er mere hellig end andre, at jeg hæver mig, men at jeg taler sandt, i forhold til de meldinger, jeg giver lodsejer.
Jeg har altid overholdt reglerne, men jeg er da godt klar over, at når alt kommer til alt, så er det et spørgsmål om moral.

#42: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: hvk [hvk]Odder IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 7:00 am
    ----
Jeg ville altid aflevere danefæ på mit lokale museum... Men de færreste af de landmænd jeg kender vil blive særligt imponerede over et stykke papir fra det lokale museum. Hvorfor ikke? Fordi de ser at museer er = gravearbejde = at de kommer og forstyrrer deres markarbejde...

Så et sådan stykke papir vil ikke hjælpe mig. Det vil heller ikke forhindre at jeg puttede hver anden vikingemønt i lommen - så jeg er enig med Tommy; det er op til ens moral alligevel....

Og nej jeg ønsker ikke et samarbejde med det lokale museum. jeg ønsker en undskyldning for at komme ud og få noget frisk luft samtidig med at jeg søger nogle skjulte skatte frem fra jorden.... OG mærker historiens vingesus...

#43: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 7:10 am
    ----
Prøv og hør !!

Diskussionen er nu ved at dreje over i et par diskussioner, som vi har haft 1.000.000 gange, og som alle er enige i.
Man skal aflevere og behandle tingene efter forskrifterne osv. osv.

+ noget kedeligt fnidder, hvor nogen farer i flæsket på hinanden, når lejligheden byder sig.

Det centrale i denne tråd er dog MEGET MERE ALVORLIGT !!!
Det alvorlige ligger i, at Danmarks største detektorforening åbentbart vil indføre en "AUTORISATION", eller i det mindste udbrede et usandt budskab om, at man skal have autorisation for at søge med detektor i Danmark.

Det er en katastrofe for vores hobby !!!

Det bør efter min mening stoppes med ALLE tilrådighed stående midler.


#44: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 2:04 pm
    ----
.

#45: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Rasmus [Rasmus]Bjerringbro IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:18 pm
    ----
Claus@ Jeg kender dig overhovedet ikke, men den måde du debatterer og overreagerer på, er da helt utrolig usympatisk. Hvad er egentlig dit problem? At du åbenbart ikke kan lide Hans skal da for pokker ikke gå ud over en masse andre velmenende mennesker?

Hvorfor fortsætter du med at svine folk til? Er der nogen som helst der er uenige i dit synspunkt? Du har åbenbart en masse vrede mod enkeltpersoner, men lad det ikke gå ud over de forkerte med dine modbydelige kommentarer. Nok er nok!!!

#46: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 5:24 pm
    ----
.

#47: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 6:52 pm
    ----
.

#48: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 7:24 pm
    ----
Det skulle ikke være nødvendig å diskutere da spørsmålet omhandler et fremmedord som nok ikke er riktig forstått.

Autorisasjon betyr " offentlig godkjenning " og kan i så måte ikke brukes på et ID kort utgitt av andre enn offentlige myndigheter.

Altså ugyldig men kanskje ikke dokumentfalskneri.

Om man vil ha et ID kort til medlemmer som gir dem tilgang til foreningens marker så må det kalles noe annet. Gyldig Medlem f.eks.

#49: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Chris [xChris] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 7:42 pm
    ----
Politikens Nudansk Ordbog: 'En formel godkendelse som viser man er kvalificeret til at udøve en bestemt form for virksomhed' Så er spørgsmålet: Er Tellus kvalificeret, til at udstede denne autorisation? På en eller anden måde, bliver ordene 'forsøg på at opnå monopol ved brug af aggresiv markedsføring' ved at dukke op i mine tanker. Og jeg kan ikke li' det..

#50: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 7:54 pm
    ----
Ja, men denne formelle godkennelse kan kun utstedes av staten eller av staten oppnevnt person.

Autorisasjon er en offentlig godkjenning uansett hvordan man vrir det.

#51: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Atle M [Atle M]Sotra,Hordaland IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:01 pm
    ----
Hvorfor kan Ikke Tellus bare forklare hva de har tenkt med dette kortet istedenfor taushet? en forklaring hadde vært MYE bedre enn at det skal spekuleres i hva de prøver på?...merkelig spør du meg :)

#52: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kim F Rasmussen [xKim F. Rasmussen] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:03 pm
    ----
I Danmark bliver autoriseret også brugt af private firmaer; f.eks. autoriseret bilforhandler af et bilmærke.

#53: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Chris [xChris] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:04 pm
    ----
[quote1319453844=bfodnes]
Ja, men denne formelle godkennelse kan kun utstedes av staten eller av staten oppnevnt person.

Autorisasjon er en offentlig godkjenning uansett hvordan man vrir det.
[/quote131
Sikke noget vrøvl- Hvis min gammel mor autoriserer mig til at hæve penge på hendes konto ved brug af en fuldmagt, og dermed udsteder en skriftlig autorisation for mig at gøre dette, har staten ikke en skid med det at gøre. By the way- min mor er ikke udnævnt af staten til noget som helst.. Hvor står det, at alle udstedelser af autorisationer skal være udstedet af staten eller stats anderkendte repræsantanter?

#54: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:24 pm
    ----
Det heter da fullmakt ikke autorisert.

#55: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:30 pm
    ----
De autoriserede bilforhandlere og verksteder har nok et klistremerke på døren som viser hvem som autorisert de.

Det finnes også ikke autoriserede verksteder og de kan ikke si at de er autoriserte.

#56: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kim F Rasmussen [xKim F. Rasmussen] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:55 pm
    ----
[quote1319456723=bfodnes]
De autoriserede bilforhandlere og verksteder har nok et klistremerke på døren som viser hvem som autorisert de.

Det finnes også ikke autoriserede verksteder og de kan ikke si at de er autoriserte.
[/quote131
Det var kun for at fortælle at i Danmark er det ikke kun offentlige der udsteder autoritasion.

Som jeg skrev tidligere er det dybt latterligt og kritisabelt at tellus, skriver på deres medlemskort at medlemmet er godkendt og autoriseret amatørarkæolog, som om vi andre der går med detektor, og måske har gjort det i 30 år ikke skulle være lige så gode som deres medlem der lige har fået detektoren for 14 dage siden.
Men jeg er sikker på at lokalmuseerne og landmændene for de flestes vedkommende godt kan se at det er noget bullshit, og at Tellus bliver til grin fordi de prøver at hævde sig til noget som de ikke er.

#57: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Chris [xChris] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 8:59 pm
    ----
[quote1319457418=bfodnes]
Det heter da fullmakt ikke autorisert.
[/quote131
En fuldmagt er en autorisation. Jeg har lige spurgt min bank rådgiver ved Sparekassen Thy. Du kan kneppe fluer alt det du vil. Sådan er det bare. Kom nu med bevis for at al autorisation skal være fra staten. Autorisationen skal være formel. Hverken mere eller mindre.

#58: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Atle M [Atle M]Sotra,Hordaland IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 9:26 pm
    ----
[quote1319459104=Chris]
Politikens Nudansk Ordbog: 'En formel godkendelse som viser man er kvalificeret til at udøve en bestemt form for virksomhed' Så er spørgsmålet: Er Tellus kvalificeret, til at udstede denne autorisation? På en eller anden måde, bliver ordene 'forsøg på at opnå monopol ved brug af aggresiv markedsføring' ved at dukke op i mine tanker. Og jeg kan ikke li' det..
[/quote131
Du sa det godt her Chris: er tellus kvalifisert til å utstede denne autorisasjon? :)

#59: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 9:50 pm
    ----
@Rasmus - nu kender jeg jo dig som en herlig gut - lige som bl. a. Ib og Riber, der også er med i ledelsen af Telles eller er kontaktperson og det er jo ikke jer, vi har noget at udsætte på. Det er oppe i toppen, der er noget galt. Det kan godt være de ser sig selv som idealister, men det er jo ofte bare et skalkeskjul for magtbegær. Hvis man som nybegynder ud i faget læser på Tellus' hjemmeside, så tør man da ikke andet end melde sig ind. For her blir det da næsten fremstillet som om, at alle andre, der ikke er medlem af Tellus,er inkompetente,
lige som museer, der ikke vil samarbejde, ikke har set lyset. Og når man som forening har som et af sine hovedformål at være størst, så er kæden allerede for længst hoppet af. Lad mig slutte med et citat af Niels Hausgaard:

"Men er vi kloge bare fordi vi er mange i flok,
tænk hvor kloge vi ku bliv, hvis vi bare var nok.
Men der var nu en ting, der var skjønt og ha vidst
om de flest' er de bedst' eller bare de flest'"

@Chris - det kan da godt være du kan autorisere din gamle mor, men skal man autoriseres som amatøtrarkæolog, så kræver det vist nok en lovændring fra højere sted. LOL

#60: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 10:23 pm
    ----
kære venner
ordet er på kortet iøvrig vist nok blot en tanketorsk fordi
her kommer ordlyden (den certifiserede)og håber jeg må citere baggrunden fra tellus interne forum. Meget glad
Tellus medvirker forhåbentlig på ligefod med alle andre Organicerede til at styrke kvaliteten af udbyttet ved vores hobby.



Krav for deltagelse på opgaver for museerne.


At deltage i udgravninger og opgaver for museerne stiller visse krav til deltagernes
kundskaber. Detektorklubben Tellus vil være med til at sikre en høj standard hos
deltagerne, for her igennem at kunne synliggøre vores værdi i forhold til museernes
arbejde.

For at kunne medvirke ved bl.a. en udgravning, kræves derfor følgende af deltageren:

1) Deltageren skal have gennemgået kurset "Grundlæggende Detektorkundskab"
eller et tilsvarende kursus. Kurset omfatter bl.a. detektorbrugen, fundbehandling,
indmåling, etik & love, resarch m.m.

2) Deltageren skal gennem flere fællesture have vist en seriøs tilgang til vores hobby
og anvendelse af det tillærte.

3) Deltageren skal som udgangspunkt kontinuerligt have været medlem af foreningen i minimum 1 år.

4) Være i besiddelse af et gyldig ID kort.



Når de tre første krav er opfyldt udstedes et ID-kort med markeringen "Certificeret", som
bevis - kortet er at betragte som "adgangskort" til at deltage i arbejdet for museet. Andre
kan naturligvis fortsat få et Id-kort dog uden markeringen.


Sidst rettet af Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej] den Man Nov 05, 2012 6:43 pm, rettet 1 gang

#61: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 10:25 pm
    ----
Kurserne gennemføres med klubbens egne instruktører, og indholdet er forelagt museerne.

Den praktiske del evalueres og godkendes af den/de områdeansvarlige, og efter indstilling
herfra til bestyrelsen, får vedkommende detektorfører en endelig godkendelse fra
bestyrelsen.

Bestyrelsen i Detektorklubben Tellus kan, hvis et medlem på anden måde har erhvervet sig
tilsvarende kvalifikationer, dispensere fra et eller flere af punkterne 1), 2) eller 3).

Godkendelse opretholdes så længe et medlem har medlemskab hos Detektorklubben
Tellus eller en samarbejdsforening.
(Gyldige foreninger er i dag, Holbæk, Randers, Furesø og Harja).

Gennemførelse af kurset og certificering er IKKE nødvendigt ved deltagelse i øvrige aktiviteter og afsøgninger i foreningen.

#62: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 10:46 pm
    ----
jeg er iøvrigt også medlem i Tellusbestyrelsen. naturligvis ville en intern kritik af tiltag og formuleringer blive taget til efterretning.

Har man blot et hobby hvor man hygger sig med gode venner at hjælpe museet uden andet pjat er det jo også fint og godt men heldigvis er her da normalt plads til alle.

#63: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Hugo F [Arochi] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 11:22 pm
    ----
Jammen Chris... En autorisering av evt. amatørarkeologer måtte i så fall være i regi av staten, eller andre bemyndiget av samme stat, tror at det var det Bjørn mente egentlig.
Tellus har feilaktig tatt denne rollen de på ingen måte er bemyndiget til.
Motivet er uforståelig, resultatet derimot, altså motbøren fra andre seriøse detektorfolk, burde enhver kunne klare forutspå!

#64: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 11:32 pm
    ----
[quote1319466354=K. Brandhøj]
... men heldigvis er her da normalt plads til alle.
[/quote131
Det lyder rigtig godt Brandhøj !!!

Jeg har i denne tråd forholdt mig sagligt til problematikken omkring en mulig misforståelse i offentligheden, angående certificering eller autorisation af detektorfolk, og de negative virkninger det kan få for vores hobby.
Jeg har desuden manet til ro omkring personlig mudderkastning.

ALLIGEVEL modtager jeg en PM her på NDF, hvori jeres formand, Hans, kalder mig KLAPHAT !!!

Ja, du læste rigtigt, og skrevet med store bogstaver i titlen på PM´en.

Er det også udtryk for stilen, hvis nogen diskuterer, debatterer og har meninger i TELLUS ??

Ja, jeg spørger bare.


#65: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 11:34 pm
    ----
.

#66: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 11:46 pm
    ----
[quote1319467549=agersoe]
[quote1319466354=K. Brandhøj]
... men heldigvis er her da normalt plads til alle.
[/quote131
Det lyder rigtig godt Brandhøj !!!

Jeg har i denne tråd forholdt mig sagligt til problematikken omkring en mulig misforståelse i offentligheden, angående certificering eller autorisation af detektorfolk, og de negative virkninger det kan få for vores hobby.
Jeg har desuden manet til ro omkring personlig mudderkastning.

ALLIGEVEL modtager jeg en PM her på NDF, hvori jeres formand, Hans, kalder mig KLAPHAT !!!

Ja, du læste rigtigt, og skrevet med store bogstaver i titlen på PM´en.

Er det også udtryk for stilen, hvis nogen diskuterer, debatterer og har meninger i TELLUS ??

Ja, jeg spørger bare.


[/quote131

.

#67: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Man Okt 24, 2011 11:57 pm
    ----
Heldigvis forstår de fleste her at formulere sig sagligt eller besinde sig igen.
Man skal vælge sine kampe og nej diskusionen her kan ikke vindes. museet, klubben og mor kan udstede en autorisation.
til et eller andet men en autoriceret amatørarkæolog er nok ikke den rette betegnelse..

#68: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jack [xjacan] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 12:07 am
    ----
Der kommer et svar fra Tellus senere idag i følge Hans

#69: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 12:16 am
    ----
@jacob
det er jo altid let at være i opposition og kritisere.
Udfordringen ligger i at deltage positivt selv om man ikke er 100% enige om alt.

#70: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 12:20 am
    ----
@K. Brandhøj - vil det sige, at hvis man er medlem af Tellus, så er man afskåret fra at have et samarbejde med sit lokale museum uden om Tellus? Dvs., at når man melder sig ind i Tellus, så sælger man sin sjæl og selvstændighed? (hvis det er sådan). Jeg kunne ikke tænke mig at være med i sådan en forening - men synes i øvrigt, at I har mange gode tiltag og i princippet er jeres foreningside god. Men, men, men.... Der skal andre boller på suppen i jeres gøren og laden over for os andre, der ikke har set lyset.

#71: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jack [xjacan] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 12:28 am
    ----
K.brandhøj og det gør tellus ved at kalde folk for klap hatte.....

#72: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 12:45 am
    ----
@Tommy
nej man sælger ikke sin frihed. man vedgår blot en offíciel fælles etik fremfor diverse uskrevne regelsæt.
Man kan naturligvis frit samarbejde med hvem man vil og hvis man vil.

#73: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 12:56 am
    ----
@Jacob ja tilsyneladende Meget glad men Mon ikke det var Hans der skrev sin personlige mening?

#74: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jacko [xJacko] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:01 am
    ----
Nu kan jeg jo lige melde mig på banen som nybegynder, og hvad jeg får ud af at læse sådan en debat. Synes det virker, undskyld udtrykket: Latterligt, at en hobby forening begynder at bruge ord som autoriseret. Giver som andre har nævnt indtryk af, at man er noget man ikke reelt er. Går ud fra, at Tellus gerne vil opfattes som en seriøs klub og derfor prøver at gøre sig selv mere seriøs ved netop at bruge det udtryk. Men omvendt, kan det for mig godt havde den modsatte effekt. Hvis man "pynter sig med lånte fjer", synes jeg nu godt det kan virke useriøst.

At et medlem, (eller er det formanden?) begynder at skrive klaphat o.lign til andre detektorfolk, virker kun endnu mere useriøst. Fair nok manden har en anden mening, men så forsvar den eller i det mindste lad være med at komme med sådanne udbrud.

#75: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:04 am
    ----
Det kan da godt være jeg er lidt fatsvag, men hvordan kan man både vedgå at skulle autoriseres, for at samarbejde med et museum som Tellus-medlem og så også kunne samarbejde med et museum, uden at være autoriseret og være medlem af Tellus. Det lyder som et paradoks?

#76: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:09 am
    ----
[quote1319471783=K. Brandhøj]
@Tommy
nej man sælger ikke sin frihed. man vedgår blot en offíciel fælles etik fremfor diverse uskrevne regelsæt.
Man kan naturligvis frit samarbejde med hvem man vil og hvis man vil.

[/quote131
For litt siden hadde jeg aldri trodd at dette skulle komme på et diskusjonsfora i Danmark før Norge. Heller ikke i Norge er det sannsynelig at det vil bli påkrevd med en " autorisation " for å bruke metallsøker.

Sverige dog. Ja kanskje, det finnes jo de som får gå der i dag slik som Håkan og han er riktig autorisert fordi han har tillatelse av den svenske stat og er fagmann.

Men jeg tror ikke engang han bærer et ID kort med påtrykket autorisert.

Autorisert oversettes både i Danmark og Norge som " offentlig godkjent " selv om det er et statsoppnevnt organ som utsteder autorisasjonen. Dette er det ikke noen som helst tvil om at feil bruk av ordet er ensbetydende med ugyldig dokumentasjon.

Det er bare rett og slett fakta.

Man kan ikke kalle seg autorisert, det er noe man blir når staten har godkjent deg for de oppgaver du utfører og da etter gjeldende forskrifter og flere andre hensyn.

Og før man kan bli autorisert så må det finnes muligheter for å bli det. Pr idag finnes ingen offentlig tilgjengelig skolering eller fagbrev i metallsøking og dermed heller ingen autorisering eller organ som kan utstede autorisasjonen.

Den blir like gyldig som et hjemmelaget visittkort og ikke nyttig til annet enn å lure godseiere og museer.

Og seg selv , ser det ut til.


#77: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:22 am
    ----
@Tommy nogle ville selvklart være overkvalifiseret til at skulle "godkendes" af foreningen til at deltage i eksempelvis afsøgninger hvor den er aftalt mellem et museum og foreningen. nye ukendte medlemmer sikre vi blot har en basale viden om hvordan man behandler fund m.v. inden de kan deltage i foreningens arrangementer med museerne.

#78: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Hugo F [Arochi] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:25 am
    ----
En autorisering for fornsøk er muligens på sin plass, kunne sikret formaliteter slik som lønnede feltoppdrag f.eks, men først og fremst ser jeg på det eventuellt som nødløsning for å frelse svenskene fra sitt åk! En nordisk modell alle kunne levet med..

#79: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:25 am
    ----
Det er altså kun, hvis man vil deltage i et foreningsarrangement med et museum, at man skal "autoriseres"?
Så tror jeg jeg har fatter det (O;

#80: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:38 am
    ----
jeps ;) og tro mig det er også hyggeligt at samles 30mand for at afsøge et område før der anlægges golfbane. et eksempel hvor en stor klub har en fordel.

#81: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:41 am
    ----
Tja - tror da godt jeg kunne mønstre 30 mand til en afsøgning, hvis jeg fik lidt tid (O;

#82: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:47 am
    ----
Med risiko for at blive "kaldt grimme ting" igen, blander jeg mig lige igen.

Jeg tillader mig lige at citere nogle udsagn fra Jannicks allerførste posting i denne tråd.

[quote1319474240=Paracelsus]

Da jeg læste teksten på kortet blev jeg overordnet overrasket og en anelse grum i sulet.

Citat: "Bæreren af dette kort er autoriseret amatørarkæolog"

Endvidere står der

Citat: "Vi har en række fælles etiske regler, overholder naturligvis dansk lov i forbindelse med vores hobby og samarbejder med stastanerkendte museer".

og

citat: "Er du i tvivl om en person har den nødvendige godkendelse, er du velkommen til at kontakte Tellus, ligesom vi også gerne svarer på spørgsmål...".

[/quote131
Ifølge den citerede tekst fremgår det IKKE af teksten, at det er i FORBINDELSE MED FORENINGS-ARRANGEMENTER !!!

Sagt på en anden måde, og her er det min bekymring ligger:
Dette kort kan af Tellus-medlemmer bruges og fremvises i en hvilken som helst sammenhæng.
Forestiller man sig nu, at det bliver udbredt, at Tellus-medlemmer bruger dette kort også, når de søger som enkeltpersoner, ja så har vi misseren.
Det vil udbrede en falsk opfattelse hos lodsejere og andre, der siger, at man SKAL være Tellus-medlem for at være "autoriseret", OG at man skal være autoriseret i det hele taget.

DETTE ER JO EN STOR USANDHED !!!

Det nærmer sig vel lovgivningsmæssigt, hvad man kunne kalde bedrageri eller dokumentfalsk !

Desuden påtager Tellus sig i det sidste citat rollen som "overherredømme".
På bedste DDR-vis kan man kontakte Stasi og få at vide om en person er "inde i varmen" eller ej.




#83: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 2:02 am
    ----
jeg må her citere Tommy
Salige er de uvidende - thi de ved ikke, hvad de ikke ved.

#84: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 2:14 am
    ----
Brandhøj, det er interessant, at du vælger IKKE at forholde dig til de bekymringer, som jeg fremsætter.
Det har du måske ikke "mandat" til ??

#85: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 2:16 am
    ----
@agersøe. klap nu lige med hatten Meget glad Jeg er sikker på at formuleringen på medlemskortet er sendt til korrektur allerede. Men korekturen kommer naturligvis ikke til at foregå her.

#86: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 2:29 am
    ----
Nej, men det forhindrer jo ikke, at du tager stilling til de ting, som folk tager op, som problematiske.

Jeg vil nu afvente, hvad foreningen vil gøre ved den tekst.


#87: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: ceb [lab] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:27 am
    ----
kan ikke forstå denne diskution der foregår herinde.
Har også modtaget mit nye id kort fra Tellus og er MEGET gad for det:
Det har gamle id kort har givet mig store muligheder heroppe i nordsjælland, ( det er jeg sikker på at det nye også vil ) og bragt ting frem fra vikingetiden da det netop har åbnet mange døre til at kunne søge områder jeg ellers ikke kunne få adgang til. Jeg kan ikke forstå denne hetz mod det store arbejde Tellus Betyrelse samt menige medlemmer har lagt for dagen. ----- Det virker nærmest som om i mine øjne at der er nogle der er en smugle jalous over at man gør det rigtige i Tellus. Om man har en autorisation fra Tellus eller en " rigtig " Myndighed kan vel komme ud på et når man fra Tellus side overholder Myndighedernes regler vedrørende udgravninger og afleverninger af Danefæ.
Jeg tror at der er flere der skal være mere openmindede overfor at Bestyrelsen i Tellus samt Deres medlemmer gør et stort stykke arbejde for Den Danske kulturarv og Den Danske Arkælogi.
Tellus skal og må bevare Deres ID kort - Det gir Troværdighed!
Med venlig hilsen

Stig Bundgaard
Stenløse

#88: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:34 am
    ----
.

#89: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: ceb [lab] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:44 am
    ----
Ja. Claus. Har gået med detektor i 32 år og ved godt hvad det drejer sig om. Slut

#90: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Jacko [xJacko] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:48 am
    ----
ceb, synes du det er troværdigt at "pynte sig med lånte fjer"?

#91: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:53 am
    ----
.

#92: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: ceb [lab] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:54 am
    ----
Jacko: Det jeg mener er at man også kan gå i for små sko...
Vi har alle en interesse i at fremme den danske kulturarv!
Stig Bundgaard

#93: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: ceb [lab] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 4:00 am
    ----
Claus: Hvem er det du kritisere ... har lige kigget i spejlet og mit holder......
Id kortet er som jeg har forstået ment som en hjælpende hånd til at åbne mulighederne for at få lov til at gå på en del marker der ellers måske var tvivlsomme.
og så om der står autorisation eller ej det kan være en tolkning af et ord.. Vi vil vel det sammme alle sammen eller hvad...

#94: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 4:03 am
    ----
.

#95: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Mikkel [Virkelund]Nordøstsjælland IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 4:19 am
    ----
Stratego! - totalt yndlingsspil! Kan faktisk spilles online (lidt snørklet at komme igang med, med ellers cool nok) Sig til, Claus, så tager vi en dyst en gang du tør. ; www.metaforge.net/olg/.../index.jsp

Jeg er selv nyklækket Tellusmedlem og vil da gerne dele mine tanker fra da jeg åbnede kuverten. Lidt kritik til egne rækker skal man ikke være for fin til.

Ideen med kortet syntes jeg er fin. Teksten havde jeg nok valgt at lave anderledes. Ordet autorisation er lidt for formelt synes jeg. Hvis man absolut skal bruge dét ord. Så kunne det være "autoriseret Tellus-medlem" altså autoriseret til at være medlem og bære kortet. Altså en godkendelse til at være godkendt og fundet seriøs, dygtig osv nok til at medlem i klubben.
Udover klubniveauet, så syntes jeg faktisk at det ville være lidt plat at fremvise kortet, da det kunne opfattes useriøst.
Yderligere så fremstår kortet lidt for Bling bling-agtigt. For mange ting og lidt amatøragtigt design.

Og så lige til disclaimeren haha.
Havde det ikke været for Hans´s og Tellus "aggressive" markedsføring, så var jeg aldrig kommet SÃ… hurtigt igang og ind i sagerne som jeg er nu. Jeg føler mig som nybegynder, men har fået hjælp, turforslag, arrangementer så snart jeg har henvendt mig. Det har helt klart været en positiv oplevelse. Nævner ikke navne, men igen, tak til de som har hjulpet ekstra via mailkorrespondance med spørgsmål. I ved hvem I er:)

Virkelund

#96: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 4:41 am
    ----
[quote1319484940=Hans]
"Det alvorlige ligger i, at Danmarks største detektorforening åbentbart vil indføre en "AUTORISATION", eller i det mindste udbrede et usandt budskab om, at man skal have autorisation for at søge med detektor i Danmark." Agersoe
[/quote131

Ikke helt uventet blev Hans´ såkaldte "svar" et langt reklamefremstød for Tellus.
Det er også i orden, for han er jo formand for den forening.

MEN, da du nu vælger at citere min bekymring, som ses ovenfor, hvorfor kommenterer du så ikke på det, Hans?

Lad mig da stille to helt konkrete spørgsmål til dig Hans:

1) Mener du, at ordet "autorisation" er rigtigt og sandfærdigt at bruge af en forening?

2) Mener du ikke, at det kan skade andre, som i givet fald ikke har denne "autorisation"?

De spørgsmål har jeg forsøgt at få svar på, og håber at få det nu, langt om længe

#97: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 5:01 am
    ----
.

#98: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Chris [xChris] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 5:13 am
    ----
Jeg vil gerne slå fast, at Claus's udtalelser er, som han selv har slået fast mange gange, hans egne. På intet tidspunkt har Thy-Mors Detektorforenings bestyrelse været indraget i denne diskussion. Derfor, Hans, tager jeg stærk afstand til dine bemærkninger der nærmest insinuerer at Claus's udtalelser er Thy-Mors Detektorforenings officiel holdning.

#99: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Peter [xpeter] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 5:38 am
    ----
fra en lille kreds af hovedsagligt "gamle detektorfolk" og udgåede detektorfolk,????

De folk der har deltaget i denne debat er måske gamle (red. læs Tommy) men udgået.

Udgået af hvad ?

#100: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: hvk [hvk]Odder IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 6:43 am
    ----
[quote1319492390=Peter]
fra en lille kreds af hovedsagligt "gamle detektorfolk" og udgåede detektorfolk,????

De folk der har deltaget i denne debat er måske gamle (red. læs Tommy) men udgået.

Udgået af hvad ?
[/quote131
Ha, ha... Ikke nok med at jeg ikke er autoriseret eller medlem af nogen klubber. Nu også udgået...? Er det ligesom i "gået ud?" ... Og gammel? Tjaaa.... jeg er knap 40 så det er nok egentlig rigtig nok... Vinker

Jeg synes det er fint at Tellus har succes. I skal bare ikke forsøge at regulere min hobby på nogen måde.... For så bliver jeg sur... Men det virker mærkeligt at der skal skrives 10 sider med indlæg inden Tellus selv kommer med et svar..... Næsten mistænkeligt...?

#101: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Cyclops [stribe] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 8:17 am
    ----
Hej Henrik og Peter ja det var virkelig morsomt tænk at Hans fra Tellus kaldte Agersoe for en klaphat. og at Agersoe sammenlignede Tellus ledelse med en sekt, bølgerne gik virkelig højt.HA HA Smil :-) Der er virkelig enighed i detekter Danmark. Gad godt og se Claus og Hans til en julefrokost med godt med øl og snaps. Ha Ha.
@Tommy hvis du mangler nogen til at afsøge noget jord kan du jo bare sende en mail til mig. sender min email i PM.

#102: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Hugo F [Arochi] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 1:42 pm
    ----
"...fra en lille kreds af hovedsagligt "gamle detektorfolk" og udgåede detektorfolk"
En slik beskrivelse av kollegaer har jeg selv kun sett èn eneste gang og det var slik Nighthawks på facebook omtalte lovlydige detektorfolk.(!)

"Tellus er en forening, som aldrig har haft som mål at blive "store"..." Ehh... Nei vel..!?
Det er rart, for akkurat det er det mange som har fått et inntrykk av etter å ha mottatt invitasjon til å bli innlemmet i Tellus, vår klubb Rygene takket pent nei, våger tro at ingen angrer på det nå!
En paraplyorganisasjon for nordiske detektorister synes å være en av ambisjonene, motivene er sikkert edle nok, men pr. denne dato tror jeg ikke at Tellus er moden for akkurat den rollen, en slik organisasjon måtte favne og samle, ikke definere dem/oss!

#103: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 2:02 pm
    ----
.

#104: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 3:33 pm
    ----
@Cyclops - det er ikke lige aktuelt nu. Det var sådan set bare et svar til Brandhøj, der mente, at man skulle være en stor forening, for at mønstre 30 mand til en afsøgning. Men jeg skal da nok tænke på dig, hvis det blir aktuelt.

#105: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 4:06 pm
    ----
@ceb - hvis jeg var udstyret med et falsk politiskilt, så kunne jeg også åbne mange døre, hvor jeg ikke ville komme ind uden. Det viser jo bare, at det autorisationskort, der iflg. Hans kun skulle bruges internt, misbruges af medlemmerne. HALLO - er det god etik at bruge falske papirer, for at møve sig ind på søgemarker? Ja, jeg spør bare?

#106: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 4:11 pm
    ----
På hjemmesiden hos Tellus er man meget forarget over, at SDA har tilladt sig at kontakte de menige medlemmer af Tellus - uden om Tellus' bestyrelse. Øhh... - jeg troede, at medlemmer af Tellus havde deres frihed og selv kunne bestemme???
Samtidig henvender Tellus sig aktivt til diverse museer, der i forvejen har samarbejde med andre foreninger og enkeltfolk, og stiller der "ekspertice" til rådighed. Hvad er det man siger: Moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt.

#107: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kjell Øverby [Gamlenes] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 5:24 pm
    ----
Så Tellus ønsker ikke at være store eller bli de største?? Dette er hva Hans skrev til meg som avslutning i sin PM til meg om et medlem på Fibula han ikke likte særlig godt. "hilsen Hans Christensen
formand for Danmarks største detektorklub Tellus som samarbejder med NMF iNorge" Syntes det ble litt merkelig da han sendte meg denne PM om et annet medlem og snakket en hel masse skit om denne person for og få mig at stoppe mitt vennskap med denne. Personlig følte jeg det som et angrep på vedkommende og som en liten trussel til meg om og holde meg vekk fra personen. Ergo så prøver Hans og overstyre andre mennesker om hvem de skal have kontakt med og også samtidig promotere at de er størst i Danmark osv..

#108: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 6:37 pm
    ----
[quote1319535171=tommy]
På hjemmesiden hos Tellus er man meget forarget over, at SDA har tilladt sig at kontakte de menige medlemmer af Tellus - uden om Tellus' bestyrelse. Øhh... - jeg troede, at medlemmer af Tellus havde deres frihed og selv kunne bestemme???
Samtidig henvender Tellus sig aktivt til diverse museer, der i forvejen har samarbejde med andre foreninger og enkeltfolk, og stiller der "ekspertice" til rådighed. Hvad er det man siger: Moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt.
[/quote131
.

#109: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: buhrkall [xbuhrkall] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 6:49 pm
    ----
hørt tommy og gamlenes og claus kejser. kan kun give jer ret.

#110: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: agersoe [xagersoe] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 8:14 pm
    ----
[quote1319541086=Moderator]
Hvis nogle har nye konstruktive og positivt fremadrettede indspark til denne debat, opfordres I til at fremføre disse nu.
[/quote131
Hvis der var nogen, som burde komme med noget sådant var det nok i første omgang formanden for Tellus, som skylder nogle svar her i debatten, så vi i fremtiden kan være så heldige IKKE at skulle leve med en "autorisation" hængende over hovedet.

MEN, han har åbentbart valgt at forlade forummet.

I hvert fald kan man konstatere, at hvis man kigger under Hans´ profil, så står der nu "Gæst".

Det er så også en måde at give et svar til alle på !!!

#111: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Tir Okt 25, 2011 11:57 pm
    ----
Lige for en god ordens skyld, så har jeg selv slettet mine indlæg. Vi kommer alligevel ingen vegne.
Min sidste kommentar i denne sag skal være, at jeg er uenig med Hans om hvad god moral og etik er. Det bliver vi nok ikke enige om.

Jeg har nok selv brugt hårde ord en gang imellem, men sådan blev det.
Det skal dog på det kraftigste understreges at det på intet tidspunkt har været meningen at gå efter det menige Tellusmedlem, som jeg iøvrigt kender flere af, og har det ganske fint sammen med. Lidt godt har det da været, over 20 logget ind på NDF samtidigt.

Og som sædvanligt, det er mig som privatperson der udtaler mig.

Så gå nu ud og søg istedet for at sidde og glo på den skærm hele tiden Vinker

#112: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]kølkær IndlægSkrevet: Ons Okt 26, 2011 1:02 am
    ----
[quote1319557265=Kejser]
det jo er umuligt at finde kerne, når Tellus´s repræsentanter himler over denne debat hvor vi har fundet Ã…BENLYSE mangler og fejl ved noget der vedr. os alle sammen... [/quote131
Hmm jeg synes nu bl.a. jeg har forsøgt at bidrage konstruktivt til trods for jeg regner mig for en af repræsenonklerne.

Mudderkastning mener jeg fordi så mange blander alle mulige ting sammen og mener at bidrage til emnet ved at føje yderliger kritiske synspunkter ind i den store kamp om verdensherredømmet.

Jeg mener faktisk alle relevante spørgsmål er besvaret. er min holdning uklar giver jeg gerne henvisning til svar i denne tråd. i pm.

NB. at selv slette sine udtalelser er dårlig skik. at moderator gør er normalt ved uforskammetheder.

#113: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: John [xJohn Kvanli] IndlægSkrevet: Ons Okt 26, 2011 5:17 am
    ----
Selv om det regner fælt i Norge og på Vestlandet spesielt, har vi ingen behov for paraplyer her- selv om de hadde vært autorisert fra oven Smil

#114: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Claus [xClaus] IndlægSkrevet: Ons Okt 26, 2011 1:24 pm
    ----
[quote1319602930=K. Brandhøj]
[quote1319557265=Kejser]
det jo er umuligt at finde kerne, når Tellus´s repræsentanter himler over denne debat hvor vi har fundet Ã…BENLYSE mangler og fejl ved noget der vedr. os alle sammen... [/quote131
Hmm jeg synes nu bl.a. jeg har forsøgt at bidrage konstruktivt til trods for jeg regner mig for en af repræsenonklerne.

Mudderkastning mener jeg fordi så mange blander alle mulige ting sammen og mener at bidrage til emnet ved at føje yderliger kritiske synspunkter ind i den store kamp om verdensherredømmet.

Jeg mener faktisk alle relevante spørgsmål er besvaret. er min holdning uklar giver jeg gerne henvisning til svar i denne tråd. i pm.

NB. at selv slette sine udtalelser er dårlig skik. at moderator gør er normalt ved uforskammetheder.


[/quote131
Lige for en god ordens skyld vil jeg gerne sige at jeg har slettet mine kommentarer fordi jeg mente
der blev skudt på den forening jeg er medlem af, istedet for mig og mine personlige holdninger.

#115: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Ons Okt 26, 2011 2:36 pm
    ----
Du kan da "tihverttifald", som Bamse siger, altid prale med, at du er et hestehoved foran (hi-hi) og nikke-nikke (O;

#116: Detektorforeningen Tellus' beføjelser. Forfatter: Flemming Nielsen [flemse]Kirkevangen 3 a Gørlev IndlægSkrevet: Ons Okt 26, 2011 5:04 pm
    ----
Ha ha ha Godfather !



-> Sludrehjørnet

Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer

Side 1 af 1